Direct ingaande lijfrente berekenen.
Uw lijfrente berekening kunt u door een groot aantal aanbieders laten uitvoeren.

Er is een breed scala aanbieders actief. De meeste verzekeraars en niet te vergeten banken blazen ieder hun deuntje mee als erop aankomt uw uitkering uit lijfrente te berekenen. 

Wanneer u een verzoek tot lijfrente berekening doet, wordt vaak een vergelijking gemaakt tussen een groot aantal gerenommeerde aanbieders. Niet alleen de hoogste uitkering maar ook aspecten als administratieve correctheid en snelheid van afhandeling door de verzekeraar of bank moeten in de afweging worden meegenomen. De laatste tijd is daar het aspect van solvabiliteit van de verzekeraar of bank bij gekomen. Door verschillende partijen uit te nodigen een aanbieding te doen, bent verzekerd van een concurrerende aanbieding voor uw direct ingaande lijfrente.

Gezien de huidige situatie op de aandelenbeurzen en de plek die inkomen uit een direct ingaande lijfrente inneemt, wordt in vrijwel alle gevallen op dit moment gekozen voor een lijfrente berekening op basis van garantie.

Lijfrente berekening.

Uw lijfrente berekening verdient alle aandacht. Wanneer uw inkomen (voor een deel) afhankelijk is van de uitkomst van de lijfrente berekening zult u zeker willen shoppen met het kapitaal uit uw direct ingaande lijfrente.

Veel aanbieders zijn online te vinden. Toch loopt hun aantal, met een zeer grote partij voorop, inmiddels terug. Gebleken is dat advisering rondom direct ingaande lijfrente zich niet bij uitstek leent voor volledig digitale afwikkeling. Er speelt een groot aantal factoren mee om tot een juist advies te komen. Laat u derhalve goed adviseren door al dan niet onafhankelijke adviseurs. Beter een aantal adviesuren betalen en met een passende direct ingaande lijfrente de deur uitgaan dan zonder nader onderzoek voor de hoogste aanbieder te kiezen. Let vooral op financiŽle stabiliteit en solvabiliteit. Uw uitkering voor uw direct ingaande lijfrente moet immers voor jaren in uw inkomen voorzien.